Rusland: Kensenhuis terug naar zijn huis
01 Mar 2015, 00:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


NPS-voorzitter Gregory Rusland zag het al aankomen dat assembleelid Patrick Kensenhuis zou overstappen naar de NDP. Er werd al enige tijd gemobiliseerd, zegt Rusland om een reactie gevraagd aan Starnieuws. Kensenhuis heeft zaterdagavond kenbaar gemaakt dat hij naar de paarse partij gaat. Hij heeft de formele stappen nog niet gezet. Kensenhuis heeft zijn hand uitgereikt naar president Desi Bouterse. Na de vergadering gisteravond in Para, is hij gedrapeerd in een NDP-vlag. "Eigenlijk is Kensenhuis teruggegaan naar zijn huis", concludeert de NPS-voorzitter.

Rusland merkt op dat er voornamelijk NDP'ers op de vergadering in Para aanwezig waren. De uitnodigingen zijn gestuurd vanuit het Burger Informatie Centrum Para. De NPS heeft ook vernomen dat een dienstwagen van het districtscommissariaat Para als soundtruck is ingezet om mensen uit te nodigen voor de vergadering. De NPS-voorzitter zegt dat de onderafdelingen van de partij in Para in tact zijn gebleven. Het gaat volgens hem om solo-acties van enkelen.

De NPS-voorzitter merkt op dat er een bewuste campagne gevoerd wordt tegen de partij. Mensen worden gemobiliseerd om de partij te verlaten. Rusland brengt in herinnering dat Kensenhuis vanuit de NDP naar de NPS is gekomen. Hij heeft het voordeel van de twijfel gekregen en hij is met open armen ontvangen. Kensenhuis heeft zich niet gehouden aan de gedragsregels van de NPS. De partij blijkt zich in hem vergist te hebben, zegt Rusland.

Over de zetel die Kensenhuis bezet in De Nationale Assemblee, merkt Rusland op dat deze verworven is door het Nieuw Front. Er zal een evaluatie worden gemaakt. Op de vraag dat de zetels van assembleelid Noreen Cheung van de Mega Combinatie is, antwoordt de politicus dat zij zich vrijwillig heeft aangesloten bij de NPS. "Wij zijn niet gaan ronselen en hebben haar niet overgehaald om lid te worden van de NPS. Dat heeft zij uit haar vrije wil gedaan. Wij hebben hierover ook totaal geen ophef gemaakt. Zij is verwelkomd in de partij", merkt Rusland op.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March