DNA-vergadering uitgeschreven voor maandag
01 Mar 2015, 08:00
foto


De Nationale Assemblee (DNA) komt maandag om 10 uur in huishoudelijke vergadering bijeen. De agenda van 22 januari zal worden voortgezet. Minister Edward Belfort van Justitie en Politie moet antwoorden op vragen die gesteld zijn over de wijziging van de Loterijbelasting.

Op de agenda staat verder goedkeuring van het herziene Handvest van de 'Organisation of Islamic Cooperation'. Behandeling van de ontwerpwet over bestrijden van onrechtmatig bezetten of in gebruik nemen van percelen en gebouwen (Wet onrechtmatige occupatie van percelen en gebouwen). Ook de anti-corruptiewet en wijziging van het Wetboek van Strafrecht staan op de agenda.

Minister Belfort moet ook antwoord geven op de vele vragen die gesteld zijn over de integrale wijziging van het Wetboek van Strafrecht. Tijdens de vorige vergadering op 12 februari zijn indringende vragen gesteld over strafverzwaring bij zedendelicten, als het gaat om minderjarige kinderen. Ook de intrekking van de doodstraf en regels over Voorwaardelijke Invrijheidstelling behoeven verduidelijking. Belfort zei dat hij verschillende deskundigen moest horen voor hij antwoord kan geven.

Voor dinsdag is er een huishoudelijke vergadering op de agenda, waarbij de commissies van rapporteurs verslag moeten uitbrengen over de Anticorruptiewet en de Wet Dierenwelzijn. Een verslag van de delegatie naar de Wereldhandelsorganisatie op 16 en 17 februari is een van de agendapunten. Melvin Bouva (delegatieleider), Guno Castelen en Henk Ramnandanlal zijn naar deze vergadering in Genève, Zwitserland, geweest. Er is nog geen vergadering uitgeschreven over de begrotingsbehandeling 2015.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March