Ouders leerlingen OS Clevia leren over natuur
01 Mar 2015, 04:00
foto
De ouders van leerlingen van OS Clevia luisteren naar natuurvoorlichter Ashok Pherai.


Ouders van leerlingen van de OS Clevia hebben informatie gehad over de natuur. Ze zijn ingelicht over het belang van bossen, de noodzaak voor bescherming van schildpadden, klimaatsverandering en de stijging van de zeespiegel.

Het bezoek van de ouders aan de dienst Natuurbeheer van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer is een initiatief van de oudercommissie van de school. Voorlichter Ashok Pherai van de dienst Natuurbeheer heeft de ouders op het hart gedrukt om vaker over de natuur te praten met hun kinderen en naar hen te luisteren als ze vertellen over natuurlessen die ze op school krijgen.

“Van de duizend eieren die zeeschildpadden leggen, groeit maar één uit tot een volwassen dier. Dit is zorgwekkend, vooral omdat de mens de grootste bedreiging vormt,” vertelde Pherai aan de ouders. Volgens de Convention on Biological Diversity bestaan er veertien miljoen soorten levens op aarde. Hiervan zijn maar één miljoen soorten beschreven. De voorlichter heeft het ook kort gehad over de overstromingen te Weg naar Zee. “De zee komt steeds dichterbij, omdat er geen Parwabomen meer aanwezig zijn. Die zijn door de mens weggekapt om verschillende redenen. De Parwa beschermt ons niet alleen tegen de oprukkende zee, maar zorgt ook voor veel vissen voor onze kust.”

De ouders waren zeer te spreken over de sessie met de dienst Natuurbeheer vrijdag. Voor Pherai zelf was deze groep bezoekers uniek. Hij zei dat hij in zijn lange loopbaan voor het eerst ouders via een oudercommissie op bezoek had.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April