NPS-leiding zegt vertrouwen op in dissidenten Para
28 Feb 2015, 15:05
foto


Het hoofdbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) zegt per direct het vertrouwen op in Percy Stijfmeyer, August Nieveld, Bertus Plet, Willy Enser en Gerda King. Zij hebben op 13 februari het vertrouwen opgezegd in het afdelingsbestuur van Para en de leiding van de NPS. Het schrijven is bezorgd via een deurwaarder.

Partijvoorzitter Gregory Rusland zegt vandaag in een brief aan voorzitters van de onderafdelingen en werkgroepen van Para te verwerpen dat de samenwerking met het bestuur van de afdeling Para en het hoofdbestuur is opgezegd. Dit is volgens hem in strijd met de statuten, het huishoudelijk reglement en de ongeschreven regels gangbaar binnen de NPS.

Het hoofdbestuur deelt het vijftal mee dat alle handelingen en uitspraken namens de NPS of delen van de partij, in hun vermeende hoedanigheid van voorzitter c.q. ondervoorzitter van een onderafdeling van de NPS, dienen te worden nagelaten. Er worden maatregelen tegen hen in het vooruitzicht gesteld.

Voor vanavond is er een vergadering uitgeschreven in Para, waarbij de onderafdelingsvoorzitters aangegeven hebben dat de te volgen koers zal worden bepaald. Zij hebben assembleelid Patrick Kensenhuis gevraagd om een aparte fractie te vormen in De Nationale Assemblee. Zij zullen samen met Kensenhuis vanavond het woord voeren in Para.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April