Bij 120 jaar KPS: Politie, nog steeds uw beste kameraad
28 Feb 2015, 04:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie overhandigt een T-shirt aan minister Edward Belfort. (Foto: Raoul Lith)


Het Korps Politie Suriname (KPS) bestaat op 1 juli 120 jaar. Om het jubileum te vieren, zijn er verschillende activiteiten gepland. De launch van deze viering vond vrijdag plaats op het hoofdbureau van de politie. Korpschef Humprey Tjin Liep Shie verrichtte deze handeling door een T-shirt met het opschrift '120 jaar KPS, nog steeds uw beste kameraad' aan minister Edward Belfort van Justitie en Politie te overhandigen. Ook is er een programmaboekje met de activiteiten rondom de viering en een kopie van het meerjarenbeleidsplan aan de minister afgegeven.

De politiebaas deelt mee dat het KPS ervoor gekozen heeft om zaken op een structurele wijze aan te pakken. In de planning is dat de sporthal op Zorg en Hoop wordt gerenoveerd uit eigen middelen. Na de renovatie is het de bedoeling dat naast het personeel ook omliggende buurten en scholen hiervan gebruik kunnen maken. Tjin Liep Shie zegt dat het een goed moment is dat het meerjarenbeleidsplan van het KPS is afgerond en wordt uitgegeven vóór de verkiezing. Hij hoopt dat de organisatie op zo een manier invloed kan uitoefenen op de partijprogramma’s en het beleid dat komende regeringen wensen uit te voeren. “Wij hebben onze visie vastgelegd en hopen en verwachten dat er delen daaruit worden overgenomen”, zegt Tjin Liep Shie.

‘Herbevestiging van onze positie als beste kameraad van de samenleving' is het centrale thema van deze activiteiten. "We willen de aandacht van de gemeenschap vragen dat we er al 120 jaren zijn en we willen er nog steeds blijven voor de bescherming van de samenleving", meent de Korpschef. In het programma is ook een wetenschappelijke activiteit opgenomen waarbij er met partners wordt gediscussieerd over het functioneren van de politie nu en in de toekomst. Ook de geschiedenis van het korps wordt gedocumenteerd. De activiteiten zijn gepland tot 30 juli en zullen een internationaal karakter hebben.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March