Lackin: Kandidaten NDP-Saramacca nog niet officieel
28 Feb 2015, 00:00
foto
Structuren van NDP-Saramacca bijeen voor het bespreken van de situatie over de mogelijke kandidaatstelling van Robby Malhoe. Ook Santa Maikoe (in het rood) nam hieraan deel en ondertekende een persbericht.


Binnen de paarse partij in Saramacca zijn de emoties weer hoog opgelaaid. Hoewel het nog niet officieel is, hebben structuren van de Nationale Democratische Partij (NDP) gehoord dat Robby Malhoe de lijsttrekker zal worden. Voorzitters van verschillende ressorten en jongerenleiders protesteren heftig hiertegen. Aan de andere kant staan sympathisanten van Malhoe op en zeggen hem alle steun te geven. Woordvoerder van de NDP, Winston Lackin (minister van Buitenlandse Zaken), antwoordt op vragen van Starnieuws dat de partijleiding nog geen officiële kandidaten heeft bekendgemaakt.

De structuren zeggen dat Malhoe niet mag voorkomen op de kandidatenlijst. Hij heeft al vijf termijnen gezeten en zou geen wezenlijke bijdrage hebben geleverd. Zij stellen dat er hard is gewerkt onder leiding van coördinator Jules Wijdenbosch. Zij vinden dat de kandidaten van de NDP in Saramacca bepaald zullen worden door de structuren, de politiek coördinator en de voorzitter van de partij.

Een van de ondertekenaars van het persbericht Santa Maikoe, subafdelingsvoorzitter van Wayamboweg, die het persbericht ondertekend had, heeft zich intussen teruggetrokken. Zij zou zijn geïntimideerd door Malhoe. "Ik ben gebeld geworden door de heer Malhoe", geeft Maikoe toe. "Ik heb het bericht getekend, maar sta er niet meer achter", deelt ze mee, nadat ze aanvankelijk ontkende het bericht te kennen.

Lackin deelt mee dat de partijleiding de kandidaten landelijk bekend zal maken. Tot nu toe is alleen Soeresh Algoe (minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij) officieel de lijsttrekker in Wanica. Lackin merkt op dat Malhoe een van de kandidaten is, maar er is nog geen officieel besluit genomen. Deze kwestie zal via geëigende partijstructuren worden opgelost.

U kunt het persbericht van de structuren van NDP-Saramacca hier downloaden.
pdf-icon.gif Saramacca_1.jpg     pdf-icon.gif Saramacca_2.jpg                
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March