Gitaarconcert met Enno Voorhorst in Thalia
28 Feb 2015, 14:00
foto
Enno Voorhorst


De Stichting Gitaristenkring Suriname (SGS) organiseert op 5 maart in theater Thalia een concert met gitarist Enno Voorhorst. Het programma heeft een concert gedeelte en een educatief gedeelte. De bedoeling is dat Voorhorst één soloconcert geeft en hierna een of meerdere workshops verzorgd voor gitaristen. Er zal ook een concert zijn bij de residentie van de Nederlandse ambassadeur waarbij ook de leden van de gitaristenkring een deel van het programma voor hun rekening nemen.

Voor het educatieve deel is reeds contact gemaakt met het Surinaams Conservatorium (Masterclass), het IOL (Afdeling muziek), voor een lezing en workshop en het Vrije Atheneum voor een schoolconcert. Ook de Nationale Volksmuziekschool en de SGS zullen in de vorm van een lezing en workshop participeren.

Enno Voorhorst komt uit een muzikale Nederlandse familie. In 1987 won hij in Duitsland de eerste prijs op het 7e gitaarconcours te Hof, waarna nog een aantal belangrijke prijzen volgden waaronder in 1992 de Nederlandse gitaarprijs in het concertgebouw van Amsterdam en in datzelfde jaar de eerste prijs op het Seto-Ohashi concours in Japan. Concerten voerden hem over de hele wereld en hij is regelmatig te gast op o.a. de gitaarfestivals van Siracusa (Sicilië), San Salvador (El Salvador) San Juan (Puerto Rico), Mikulov (Tsjechië), CaminoArtes (Spanje), Istanbul (Turkije), Deajeon (Korea), Moskou (Rusland) en Tokyo (Japan). Voorhorst is verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

De Stichting Gitaristenkring Suriname bestaat reeds 33 jaar en is opgericht op 29 juli 1980, door enkele enthousiaste gitaristen. Het voornaamste doel van de stichting is het bevorderen van het gitaarspel volgens de klassieke methode. Momenteel is de stichting bezig met het verzorgen van gitaarlessen aan vooral jeugdige personen, het houden van wekelijkse muziekoefeningen en het organiseren van periodieke voorspeeldagen, zegt zij in een persbericht.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March