Cheung: 'Bouterse is een misleider'
27 Feb 2015, 18:10
foto
Noreen Cheung meldt zich aan bij NPS-voorzitter Gregory Rusland.


“Bouterse is geen volksleider, maar een misleider”, heeft assembleelid Noreen Cheung zich vandaag woedend geuit tijdens een persconferentie. Ze vindt ook dat de Nationale Democratische Partij (NDP) maar uit één persoon bestaat. Het niet nakomen van bepaalde afspraken en de behandeling die ze binnen de NDP kreeg, zijn de redenen geweest om de paarse partij de rug toe te keren voor de Nationale Partij Suriname (NPS).

“Wij hebben geen vijanden nodig in Suriname, maar leiders”, zegt Cheung. Ze benadrukt dat Bouterse een leider is die alles naar zich toetrekt. “Hij wilt u hebben om hem te dienen”, stelt ze. Ze meent ook dat de president moet ophouden om leugens te vertellen aan het volk. Volgens haar is het sociaal contract een mislukking, omdat het naar willekeur is uitgevoerd en niet eenieder er baat bij heeft. “Er zijn voorstellen gedaan aan de voorzitter van de NDP over hoe de Chinese gemeenschap tegemoet te komen. Ik heb gevraagd om een boeddhistische tempel op te zetten, maar die bleef uit”, voert Cheung aan. Ze geeft aan dat deze afspraken ook gebaseerd zijn op het sociaal contract. Ze bevestigt ook dat ze beperkt was in haar vrije meningsuiting. In het parlement mocht ze alleen op aanwijzing van de NDP-fractie haar zegje doen. Haar loyaliteit binnen de NDP werd niet serieus genomen, meent zij. De andere afspraken die met Bouterse werden gemaakt, waren bijvoorbeeld het opzetten van een lokale markt en een boeddhistische begraafplaats.

Cheung deelt mee dat de NPS een democratische leider heeft en dat ze zich volledig kan terugvinden in de visie van de partij. “Ik kom op voor eenieder in het bijzonder de jongeren en vooral de vrouwen”, zegt Cheung. Ze vertelt dat er binnen de V7 combinatie genoeg groeimogelijkheden zijn. “Ik doe ook een beroep op de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, om de paarse partij over te nemen of te verlaten”, zegt Cheung.

Ruiz Kartoredjo
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March