Handelsbedrijf voor SRD 300.000 opgelicht
27 Feb 2015, 15:26
foto


Een projectmanager van een handelsbedrijf en een aannemer van een bestratingsbedrijf zijn aangehouden en opgesloten wegens oplichting. De aannemer Kirenkoemar R. werd door de projectmanager Errol I. benaderd om bestratingswerkzaamheden voor een handelsbedrijf te verrichten. Daarnaar gevraagd leverde de aannemer een begroting in.

Errol I. die ook zijn privéterrein wilde bestraten, liet Kirenkoemar R. een hoger bedrag begroten voor het werk dat voor het bedrijf uitgevoerd moest worden. Met het restant materiaal moest het privéterrein van Errol I. worden bestraat. Het bedrijf stortte het geoffreerde bedrag van meer dan SRD 300.000 op de rekening van een door Kirenkoemar R. aangegeven toeleveringsbedrijf. Daarna zag en hoorde men niets meer van de aannemer.

Errol I. heeft namens zijn werkgever aangifte van oplichting gedaan. Kirenkoemar R. is niet lang daarna door de afdeling Kapitale Delicten van de politie aangehouden en hij verklaarde waartoe de projectmanager Errol I. hem had aangezet. Errol I. is ook aangehouden. Beide mannen zijn ter zake oplichting van het handelsbedrijf in verzekering gesteld. Het geld is nog niet teruggevonden, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March