Verdachte ‘hondenmoord’ voorlopig vrij
27 Feb 2015, 15:00
foto


Allan R. die wordt verdacht van poging tot diefstal waarbij een hond is vergiftigd, is voorlopig vrij. Rechter Marie Mettendaf is meegegaan met het verzoek van zijn advocaat Georgette Leter. Ze heeft de voorlopige hechtenis van Allan R. geschorst. Voor de rechter zijn er onduidelijkheden opgedoken in deze zaak nadat een agent was gehoord.

De poging tot diefstal is op een ochtend te Lelydorp gedaan. De eigenaar van het pand was op dat moment thuis en zag een man het raam forceren met een mes. De getuige heeft verklaard dat de politie een melding kreeg van een verdacht voertuig. De politie heeft de verdachte achter het stuur aangetroffen, terwijl twee andere mannen op de achterzitting waren. Terwijl de agent bezig was met de verdachte, liepen de twee andere mannen weg. De agenten hebben hen niet tegengehouden.

De agent verklaarde dat bij het onderzoek bleek dat de verdachte niet over een rijbewijs beschikte en dat het snelrecht kwam bij kijken. Daarom vond hij het niet nodig om de personalia van de twee andere personen op te nemen. Advocaat Leter vroeg de getuige welke melding binnenkwam. De melding ging over een verdacht voertuig. “Vond u het dan niet nodig om de twee anderen ook te spreken, aangezien de melding over een verdacht voertuig ging en niet over snelrecht?”, vroeg Leter aan de agent.

De agent vervolgde zijn relaas en zei dat terwijl zij bezig waren met de verdachte er een andere melding binnenkwam. De ooggetuige zei dat de verdachte in een rode korte broek en een zwarte trui was gekleed. Een hond zou zijn vergiftigd en een man gekleed in rood en zwart was bezig het raam te forceren. De agent had in zijn proces-verbaal wel de kleuren van de kledingstukken opgenomen, maar wist niet wie van de drie in die kleuren was gekleed. Op een gegeven moment verklaarde hij dat het om één van de mannen ging die op de achterzitting was. De advocaat maakte gebruik van deze informatie en stelde dat er geen bewijzen tegen haar cliënt zijn. De agent verklaarde ook dat er twee zakjes met vleesbroodjes naast de dode hond lagen. Ook werd een vleesbrood in het voertuig van Allan R. aangetroffen.

De politie trof verder zwarte en witte truitjes, een schaar, een dolkmes met een speciaal teken erop en messen. Het mes werd positief herkend door de eigenaar van het huis. Allan R. verklaarde dat het mes aan hem toebehoort en dat hij het mes aan niemand heeft uitgeleend.De politie vermoedde dat de hond van die man was vergiftigd met een vleesbrood dat was vermengd met gif.

De verdachte is worstverkoper en de messen en de schaar gebruikt hij voor de worst. Allan R. hield voet bij stuk dat de agenten geen vleesbrood uit zijn voertuig hadden gehaald. Ook ontkent hij dat hij de roofoverval heeft gepleegd. Op 9 april zal er requisitoir en pleidooi worden gehouden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March