IDOS-peiling in Paramaribo: 9 zetels voor NDP+ en V7 3
27 Feb 2015, 06:00
foto


De Nationale Democratische Partij (NDP+) is in Paramaribo op dit moment goed voor 45.9% van de stemmen. Paars zou negen van de zeventien zetels uit dit district in de wacht slepen als de verkiezingen nu gehouden zouden worden. Dit blijkt uit de IDOS-opiniepeiling die tussen 19 en 22 februari is gehouden in opdracht van Times of Suriname .

V7 zou 17% van de stemmen krijgen. Dit komt neer op drie zetels. De ABOP van Ronnie Brunswijk blijkt de derde grote partij te zijn in Paramaribo en zou 4% van de stemmen binnenhalen. DOE staat op de vierde plaats met 3,7%. De groep zwevende kiezers blijkt ook groot te zijn in Paramaribo. 22.7% heeft nog geen keuze gemaakt. Deze groep houdt vijf zetels vast.

Het onderzoeksbureau IDOS doet regelmatig onderzoek over het leesgedrag voor Times of Suriname . Tijdens het onderzoek in februari, zijn ook enkele politieke vragen meegenomen. In Wanica en Commewijne scoorde NDP+ ook het hoogst. In Nickerie en Coronie staat de paarse partij eveneens op de eerste plaats, terwijl de ABOP in Marowijne de hoogste score heeft.

In Paramaribo zijn 519 personen geïnterviewd door enquêteurs van IDOS. In Paramaribo is de groei van NDP+ stabiel gebleven in vergelijking met vijf jaar geleden. Toen behaalde de Mega Combinatie zeven zetels. In andere districten is de partij behoorlijk gegroeid. John Krishnadath, directeur van IDOS heeft in Times of Suriname vandaag ook enkele analysen gemaakt over het stemgedrag.

Met dank aan de hoofdredacteur van Times of Suriname, Alirio Polsbroek, heeft Starnieuws de beschikking gekregen over de resultaten van de opiniepeiling.
Advertenties