V7 zal verhoging sociale voorzieningen niet terugdraaien
27 Feb 2015, 01:00
foto


Indien V7 aan de macht komt, zal zij de verhoging van sociale voorzieningen niet terugdraaien. President Desi Bouterse zei dinsdagavond dat deze combinatie gezegd heeft dat de verhogingen van de algemene kinderbijslag en algemene oudedagsvoorziening teruggedraaid zullen worden. Bouterse deelde mee dat de kinderbijslag van SRD 30 naar SRD 50 verhoogd wordt in maart.


Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL) zegt als lid van V7 dat het absoluut niet waar is dat de verhogingen teruggedraaid worden. Ook de basiszorgverzekering blijft. “We gaan niets terugdraaien, het is een verworven recht,” zo reageert Somohardjo op de uitspraken van Bouterse dat V7 de sociale voorzieningen die de huidige regering heeft ingesteld, teniet zal doen.

Waar hij zich wel zorgen over maakt is de ontwaarding van de Surinaamse dollar. Hij verwijst in dit kader naar de regeerperiode van de NDP in 1996, toen ook ontwaarding van de Surinaamse munt plaatsvond, waardoor het noodzakelijk was om 1000 Surinaamse gulden om te zetten tot 1 Surinaamse dollar. Volgens de PL-voorzitter is er nu internationaal geen vertrouwen in Suriname, kan de regering haar schulden niet betalen, is de USD-koers gestegen naar 3.90.

Somohardjo pleit voor het waardevast maken van de sociale voorzieningen. “De regering moet het volk geen zand in de ogen strooien. Ze moet ook niet proberen ons de schuld in de schoenen te schuiven. Wij willen al deze voorzieningen behouden, alleen willen we dat ze waardevast worden gemaakt, want tegenwoordig wordt alles gedollariseerd. Dit is geen overbodige maatregel als je bedenkt dat onze reserves opraken en er dus geen monetaire dekking is,” meent de PL-voorzitter.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April