120 personen krijgen rolstoelen
26 Feb 2015, 22:30
foto
Minister Amafo in gesprek met een persoon die in aanmerking is gekomen voor een rolstoel; Joshua Rough van WHC kijkt toe.


De stichting Trainingsprojecten voor Jeugdige Gehandicapten in Suriname (TJG) heeft een donatie van 120 rolstoelen gekregen van Wheel Chair Foundation. Via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) zijn deze rolstoelen vandaag in het PWB-gebouw overhandigd aan behoeftigen. Volgens Norine Pai-Pinas, directeur van TJG, zullen landelijk 280 rolstoelen worden verstrekt.

Minister Alice Amafo van Sozavo zegt dat de behoefte aan rolstoelen groot is. Zij hoopt dat dit project wordt voortgezet. Het Wheel Chair Foundation is een samenwerking aangegaan met TJG om zo landelijk mensen te helpen aan een rolstoel. De stichting is een samenwerkingspartner van de PAHO. Vandaag was het de beurt aan Wanica, Para en Paramaribo. Joyce Birambi, lid van het stichtingsbestuur van TJG, roept een ieder die behoefte heeft aan een rolstoel op, om zich op te geven bij de stichting.

Don Rough van Wheel Chair Foundation heeft zelf een zoon die in een rolstoel zit. Volgens hem betekent het hebben van een rolstoel dat je vrij, onafhankelijk en beweeglijk kan zijn. Het motto van de organisatie is dan ook ‘Yes We Can’. Amafo vroeg de behoeftigen om goed om te gaan met hun rolstoel, zodat deze in de toekomst eventueel door een ander gebruikt kan worden.
Advertenties