Verdachte ontkent diefstal gepleegd te hebben
26 Feb 2015, 20:30
foto


Romano A. is op de rechtszitting van donderdag door rechter Marie Mettendaf gehoord. De verdachte wordt beschuldigd van gekwalificeerde diefstal en heling. Hij zou op 28 november van het afgelopen jaar spullen hebben gestolen uit een woning in Saramacca. Gouden sieraden, laptop, tablet en een tas met muntjes ter waarde van SRD 500 werden buitgemaakt. De verdachte ontkent zich schuldig gemaakt te hebben aan de feiten.

De verdachte beweerde dat hij zijn vrouw zou ophalen in Coronie. Hij heeft geen rijbewijs en daarom zou zij verder dan de Burnside Controlepost komen. Hij kon haar niet bereiken en besloot terug te rijden naar Paramaribo. Onderweg zag hij twee mannen en reed een rit voor hen, omdat hij geen benzine meer had voor de auto.

Romano A. vertelde dat de twee mannen de spullen in zijn voertuig achterlieten en plotseling eruit sprongen. De twee mannen vonden dat zij achtervolgd werden door een auto en trokken een mes voor hem. Daarna zijn zij het bos ingevlucht. De verdachte werd iets later bij een roadblock aangehouden. De politie zag de tas met muntjes in het voertuig. Ook hadden mensen uit de buurt gegevens van twee voertuigen doorgespeeld die twee dagen lang steeds gesignaleerd werden in de omgeving.

De rechter merkte op dat zij het vreemd vindt dat de mensen hun kostbare spullen achterlaten en uit de auto springen. Zij vroeg de verdachte ook waarom de twee mannen een mes voor hem zouden trekken. Uit zijn telefoongesprekken bleek dat hij een zekere Z., een medeverdachte, had gebeld. Zij hadden een zekere D. meerdere malen achter elkaar gebeld. Volgens Romano A. is ‘D’ een vrouw, terwijl medeverdachte ‘Z’ aangaf dat het om een man gaat. Romano A. wordt bijgestaan door advocaat Oscar Koulen. Deze zaak zal op 12 maart verder behandeld worden. Er zal requisitoir en pleidooi gehouden worden op die dag.

Wanita Ramnath
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April