Crècheleidsters hervatten werk morgen
26 Feb 2015, 12:05
foto
De actievoerende crècheleidsters op het ABO-terrein.


De crècheleidsters hebben besloten morgen het werk te hervatten. Ze hebben dit besluit vanmorgen genomen in het ABO-gebouw waar ze bijeen waren. De crècheleidsters staken sinds maandag, maar dinsdag heeft een deel niet meegedaan aan de actie.

“Het gaat om ruim dertig crècheleidsters die ook dezelfde dag werden gehuldigd en dus niet mee konden doen aan deze actie”, zegt Joyce Watson, voorzitter van de Bond Landsdienaren Crèches aan Starnieuws. Dit is dan ook de reden geweest om vandaag weer bij elkaar te komen om een gezamenlijk besluit te nemen. Het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft dinsdag zijn jubilarissen gehuldigd.Watson legt uit dat het bestuur van BLC maandag een gesprek heeft met de minister van Binnenlandse Zaken.

Aanleiding tot de actie is “de onheuse behandeling van enkele crèchemedewerkers door de overheid en de onjuiste inpassing in het Fiso-systeem.” Ook zouden crècheleidsters met 33 dienstjaren niet zijn gehuldigd voor hun 30ste jubileum. “Als er maandag geen bevredigend besluit wordt genomen, komen we gelijk weer bijeen voor verdere afspraken,” stelt Watson in het vooruitzicht.

Ruiz Kartoredjo
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April