Achterban Monorath/Lachman geeft groen licht voor ABOP
26 Feb 2015, 04:00
foto
De assembleeleden Premdew Lachman en Harish Monorath.


De assembleeleden Harish Monorath en Premdew Lachman van Nieuw Suriname krijgen toestemming van hun achterban om met ABOP in zee te gaan. De afgelopen dagen zijn er intensieve gesprekken gevoerd met de structuren in Nickerie, Paramaribo, Wanica, Commewijne en Saramacca. Dit bevestigt Monorath tegenover Starnieuws. Het ligt in de bedoeling dat vandaag spijkers met koppen worden geslagen over de samenwerking met de ABOP.

Aanvankelijk waren er verregaande afspraken binnen V7. Op grond hiervan hebben de assembleeleden maandenlang opgetrokken met de oppositionele partijen. Er is ook verslag hierover gedaan aan de achterban, die behoorlijk verontwaardigd is over de gang van zaken. De conclusie is getrokken dat Monorath en Lachman aan het lijntje zijn gehouden, waardoor kostbare tijd verloren is gegaan.

Met Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, is er een goede verstandhouding. Bij de behandeling van de sociale wetten is Lachman zelfs met een politie escorte naar Paramaribo gekomen, waardoor deze aangenomen konden worden. Toen werd de vergadering geleid door Brunswijk, die de eerste vervanger is van de vicevoorzitter. Starnieuws verneemt dat reeds een aftastend gesprek gevoerd is met Brunswijk over de samenwerking. Aangezien er binnen Nieuw Suriname een splitsing is, zullen Monorath en Lachmon op de lijst van ABOP worden gekandideerd. Lachmon zal waarschijnlijk de lijsttrekker voor ABOP in Nickerie worden en aan Monorath is plek nummer 2 in Paramaribo aangeboden.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April