Duizenden jongeren doen mee aan Revo wandelloop
25 Feb 2015, 20:30
foto
Deelnemers aan de Revo-loop. (Foto: Ruiz Kartoredjo)


Heel veel jongeren hebben vanmiddag meegedaan aan de Revo-loop. Zij hadden bedrukte Revo-truitjes aan. Op de achterkant prijkte de Surinaamse vlag. De organisatie van de Revo-loop lag in handen van de NDP-jongeren in samenwerking met de Commissie Herdenking 25 februari. De organisatie had gerekend op 3000, maar uiteindelijk hebben 5000 deelnemers zich geregistreerd.

“Deze activiteit is niet meer weg te denken”, zegt Carolyne Heilbron, lid van de commissie. Het is de bedoeling dat deze Revo wandelloop een jaarlijks terugkerend evenement wordt. “Ook al zou er een andere regering komen, organiseren we de loop weer. De gemeenschap vraagt er nu zelf om”, legt ze uit. De spontaniteit en sportiviteit begonnen allemaal al vanaf de warming up. Eenieder deed gezamenlijk mee. Met de handen zwaaiend in de lucht, van links naar rechts verplaatsen met nog een schijnbeweging naar beneden op het snelle ritme van de muziek waren enkele bewegingen om het lichaam los te gooien en klaar te maken voor de loop.

Gezamenlijk liepen de deelnemers richting de startplek waar de voorzitter van de NDP-jongeren tevens de directeur van Grassalco, Sergio Akiemboto, het startsein gaf. Enthousiast liepen ze de vijf kilometers. “Ik doe mee met de loop, omdat ik het leuk vindt wanneer verschillende bevolkingsgroepen bundelen om mee te doen aan een activiteit”, vertelt de vijftien jarige Prethinia die ook deelnam aan deze loop. Ze zei verder dat ze sinds het vorig jaar wilde meedoen, maar het lukte haar om de een of andere reden niet. Ook de voorzitter van De Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons, was erbij.

Na de loop kunnen de deelnemers en belangstellenden genieten van verschillende artiesten en culturele muziekformaties zoals Para Pasi Krioro en Esekematoko. Het is de tweede keer dat deze Revo Wandelloop gehouden wordt. “Deze loop brengt alle bevolkingsgroepen bijeen”, zegt Carolyne met trots.

Ruiz Kartoredjo
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April