Bouterse toont werk regering; akb naar SRD 50
24 Feb 2015, 23:06
foto
President tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse op de massameeting bij Revoplein. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse heeft op de massameeting van de NDP vanavond bij het Revoplein meegedeeld dat de algemene kinderbijslag van SRD 30 verhoogd zal worden naar SRD 50. Dit bedrag was eerst SRD 3 per kind. De verdere verhoging van de kinderbijslag zal in maart plaatsvinden. Bouterse deelde ook mee dat de fabriek die de huizen zal bouwen eind maart wordt geopend. Dan zullen een paar duizend huizen per jaar gebouwd kunnen worden. Bouterse liet samenvattingen zien van verrichtingen van de regering. Hij is trots op de prestatie (video) die is neergezet.

In de afgelopen periode zijn er meer dan 10.000 grondbrieven uitgegeven. Hij haalde aan dat minister Steven Relyveld heel hard heeft gewerkt. Dag en nacht is hij bezig met het klaarmaken van de grondpapieren. Volgende week is Nickerie weer aan de beurt, waar 1500 mensen weer gelukkig gemaakt zullen worden. Er werden filmpjes vertoond waar de huizen die gebouwd zijn werden getoond. Ook de verdeling van grondpapieren, het brengen van water in diverse wijken en de infrastructuur die is aangepakt.

Bouterse liet ook beelden zien van onderwijsprojecten die zijn aangepakt. Bouterse zei dat investeren in human capital belangrijk is, want goud en olie zullen eens opraken. Hij wil een hoog opgeleid en gezond volk. Het nieuwe Academisch Ziekenhuis Paramaribo dat gebouwd wordt, het Wanica Ziekenhuis dat moet komen, de basiszorgverzekering werden onder andere in beeld gebracht. De beelden van de bezoeken aan het buitenland ontbraken er ook niet. "Men zei dat wij geïsoleerd zouden worden omdat een bepaald land niet van ons houdt". Bouterse merkte op dat een land niet vooruit gaat zonder productie. Ook daarvan liet hij een samenvatting zien.

"En toch zeggen ze dat wij niet hebben gewerkt", stelde Bouterse. Hij merkte op dat de mensen die denken dat ze de regeermacht over zullen nemen, geen kans hebben. "Pe we kon, pe we kome, sortu kome. We kon, fu du san?", vroeg Bouterse zich af. Bouterse vroeg zich af of de mensen gek zijn geworden. "Den law, tu pagla hai, de Javaanse broeder e taki gohblok". Volgens de NDP-voorzitter zijn mensen aan de andere kant in paniek, want de NDP blijft groeien.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April