Simons: Bouterse heeft de juiste richting aangehouden
24 Feb 2015, 21:07
foto
De sfeer op de massameeting van de NDP aan de Waterkant. (Foto: René Gompers)


De massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) aan de Waterkant die nu gaande is, heeft een grote massa op de been gebracht. Minister Soeresh Algoe, die lijsttrekker is van Wanica, en assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons hebben de menigte toegesproken. Zij hebben aangegeven dat nog vijf jaren nodig zijn om het programma dat uitgestippeld is, af te ronden. De regering heeft volgens hen veel gedaan om ontwikkeling te brengen in het land.

Simons zei dat de NDP in 1987 ontstaan is "uit de revolutie van 1980". Zij haalde aan dat Desi Bouterse, onder wiens leiding de staatsgreep plaatsvond, het land in de juiste richting (video) heeft gebracht. Ze merkte op dat hij ook veel tegenslagen heeft meegemaakt, maar de ontwikkelingsrichting steeds heeft vastgehouden. Binnen een jaar na de staatsgreep is het Staatsziekenfonds ingevoerd. Dit is nu verder uitgebreid naar grotere groepen van de samenleving.

"Er is geen alternatief op dit moment", benadrukte Simons. Zij haalde aan dat de politieke partijen die gebundeld zijn in V7 hun kans hebben gehad. Al die jaren waren zij aan de macht, maar hebben veel zaken niet gerealiseerd. Simons hield de massa voor dat het huisvestingsprogramma, de uitbreiding van de ziektekostenregeling, de bouw van de scholen en vele andere zaken die aangepakt zijn, niet voortgezet zullen worden door een andere regering. Zij vraagt net als Algoe voor nog vijf jaar. Nu is assembleelid André Misiekaba aan het woord. De massameeting wordt live uitgezonden door de STVS en SRS.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April