AZP heeft nu acht ambulances en nieuwe garage
25 Feb 2015, 02:00
foto
De nieuwe ambulance wordt uitgeprobeerd. (Foto: Raoul Lith)


De ambulance vloot van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) is uitgebreid naar acht voertuigen. De nieuwe ambulance is een donatie van de offshore olie bedrijven Petronas en RWE. Tegelijkertijd heeft de ingebruikname van de nieuwe garage plaatsgevonden. “Het is een nieuw huis voor onze huidige ambulances in het algemeen en voor deze nieuwe ambulance in het bijzonder”, zei een trotse AZP directeur, Antoine Brahim.

Bij de officiële overdracht van de ambulance legde de directeur de nadruk op het feit dat het ziekenhuis in een transformatieproces naar een academisch medisch centrum in 2020 zit. De bedoeling is om optimale, betaalbare en bereikbare gezondheidszorg te bieden aan de samenleving. “De ambulancedienst van het ziekenhuis speelt hierbij een belangrijke rol, omdat deze de hele samenleving van diensten voorziet en ook andere instituten ondersteund wanneer nodig", legt Brahim uit. Volgens hem heeft het ziekenhuis nog minstens twee nieuwe ambulances nodig aangezien ze dit aantal voertuigen al 3,5 jaar in bruikleen hebben van het in aanbouw zijnde ziekenhuis in Albina. “Tegen de tijd dat dit af is moeten we de drie geleende ambulances teruggeven. ”Hij hoopt dat het bedrijfsleven hierop zal inspelen.

Petronas topman, M. Rashidi A Hamid, zegt dat de donatie belangrijk is, ondanks het feit dat de olieprijs momenteel laag is. Hij is blij een bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheidszorg in de samenleving waar de oliebedrijven opereren. Het is niet de eerste keer dat Petronas aan het AZP doneert. De nieuwe ambulance heeft US$ 85.000 gekost, terwijl het AZP de Garage zelf heeft bekostigd.

Raoul Lith
Advertenties