Rvc EBS stelt ook intern onderzoek in
25 Feb 2015, 06:00
foto


De raad van commissarissen (rvc) van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft besloten om ook een intern onderzoek te verrichten naar vermeende onregelmatigheden. Dit naar aanleiding van het verzoek van waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday aan minister Andy Rusland van Financiën. Gevraagd is om de Centrale Landsaccountantsdienst (CLAD) in te schakelen. President-commissaris van EBS, Iwan Krolis, antwoordt op een vraag van Starnieuws dat ook een intern onderzoek zal worden gedaan.

De CLAD is dinsdag begonnen met het onderzoek. "De rvc heeft ook besloten om een intern onderzoek in te stellen, voordat er eventueel maatregelen genomen kunnen worden", deelt Krolis mee. Hij bevestigt in het weekend via de e-mail onderliggende documenten ontvangen te hebben van assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi, die het Openbaar Ministerie heeft ingeschakeld.

Krolis zegt het zeer gewaardeerd te hebben dat het assembleelid besloten heeft de rvc ook documenten ter beschikking te stellen. Tjin-A-Tsoi vindt dat directeur Willy Duiker, de rvc en minister Rusland op non-actief gesteld moeten worden. Rusland was president-commissaris van EBS toen er volgens hem ook onregelmatigheden zouden zijn gepleegd. Over het op non-actief stellen van Duiker, zegt de rvc dat eerst onderzocht moet worden of er redenen daarvoor zijn.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April