Asabina bezorgd over slechte staat weg naar Atjoni
25 Feb 2015, 04:00
foto
Een beeld van de staat van de weg naar Atjoni. (Foto: Ronny Asabina)


Assembleelid Ronny Asabina zal de minister van Openbare Werken (OW) aanschrijven over de slechte staat van de weg van Brownsweg naar Atjoni. Asabina heeft bij een recent bezoek aan het gebied geconstateerd dat dit weggedeelte nauwelijks of niet onderhouden wordt. Op bepaalde plaatsen is de weg bijna overwoekerd en zijn wegmeubilair en verkeersborden onzichtbaar. Ook de bruggen en bermen worden, uitgaande van hun slechte toestand, volgens hem niet op tijd onderhouden.

De weg is een belangrijke en strategische verkeersader voor het sociaal maatschappelijk en economisch leven. Dagelijks gaan er honderden voertuigen over deze weg, die leidt naar meer dan 60 woongemeenschappen. Naast het personenverkeer vindt transport van zwaar materieel, waaronder houtblokken en materiaal mede ten behoeve van de goudwinning over deze weg plaats, verduidelijkt Asabina.

Asabina zegt dat meerdere bruggen over deze weg in een deplorabele staat verkeren. Delen van bruggen vertonen levensgevaarlijke gebreken en gaten, terwijl er geen waarschuwingsborden zijn aangebracht. De verkeersveiligheid is onder deze omstandigheden niet gegarandeerd, geeft hij aan. “Ik ben van mening dat de bevoegde autoriteiten liever vandaag dan morgen, zich op de weg naar Atjoni moeten oriënteren. Onder meer moet men nagaan welke maatregelen getroffen kunnen worden ter voorkoming van ongelukken en andere onplezierige situaties op deze weg.”

Asabina geeft aan dat tijdens de begrotingsbehandeling over het dienstjaar 2012, de voormalige minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, de vervanging en verbreding van in totaal zeven bruggen tussen de wegstrekking Brownsweg – Atjoni had aangekondigd. “Tot nu toe is geen enkele brug vervangen”, zegt Asabina, die aangeeft dat hij de kwestie op korte termijn schriftelijk onder de aandacht van de huidige OW-minister zal brengen.
Advertenties