Mindset nodig in Suriname
24 Feb 2015, 18:00
foto


En zo worden wij burgers in Suriname gebombardeerd met heen en weer geschrijf waarom de ene, heer Eugene van der San kolder praat en andere mevrouw Sharmila Kalidien kraait als een viswijf. En het gaat zo door en denk ik dat velen onder ons dit aan ons voorbij laten gaan met de mindset laat ze maar kraaien. Dat is ook zo, alleen het siert dergelijke voor Surinaamse begrippen “hooggeplaatste” figuren niet om elkaar zo uit te schelden in het openbaar.

Dit gebeurt niet alleen in Suriname, elders ook, recentelijk nog in Amerika waar de voormalige burgemeester van New York de heer Guliani, de president van de VS ervan verwijt geen liefde voor het land te hebben. Reageert de president terug met impulsieve uitspattingen? Neen! De heer Guliani haalt zichzelf onderuit en de president toont zijn hoge mindset om niet op dergelijke toxische energie te reageren. Zulk een energie vernietigt zichzelf en dat is nu gaande met Guliani.

Het zou zo mooi zijn als in Suriname dergelijke mindset bij hooggeplaatste figuren ook werd gemanifesteerd. Echter, het is een lange weg te gaan, attitude coaching en gedragsmanagement schijnt broodnodig te zijn in Suriname, van hoog tot laag.


Drs.S.Gobardhan
Caribbean Institute of Attitude Coaching & Behavioral Management
Advertenties