Sapoen benadrukt het belang van samenwerken
24 Feb 2015, 03:00
foto
Presidentskandidaat van PL, Raymond Sapoen, op de wijkvergadering in ressort Lelydorp.


Indien er morgen verkiezingen zouden zijn, dan zou de Pertjajah Luhur (PL) met of zonder partners een complete overwinning behalen in ressort Lelydorp. De partij zou alle 17 rr-zetels op eigen kracht binnenhalen, zoals ze al eerder heeft bewezen. Toch is het volgens Raymond Sapoen, presidentskandidaat van de Pertjajah Luhur, erg belangrijk om met andere partners samen te werken. Samenwerken betekent immers samen delen, en samen winnen.

Sapoen zei zondag op een wijkvergadering aan de De Craneweg dat het verkiezingsprogramma van 2010 van de partij, ook in 2030 en zelfs in 2050 nog geldig zal zijn. Hij merkt op dat het samenwerken, samen delen en samen winnen de rode draad is van het verkiezingsprogramma. “Wij kunnen niet alleen de regering vormen. Wat we wél kunnen, is de nodige zetels aanleveren. De PL is stabiel, in Commewijne, Wanica én Paramaribo. Wij kunnen niet alleen zetels aanleveren voor de regering, maar ook die zetels om de presidentskandidaat binnen te halen", stelde Sapoen. Hij beloofde de aanwezige buurtbewoners dat de De Craneweg één van de eerste wegen is die geasfalteerd zal worden indien de PL deel uitmaakt van de regering, ongeacht of de partij een president kan aanleveren.

PL-voorzitter Paul Somohardjo, die zaterdag uit Nederland terugkeerde, bezocht ook de wijkvergadering. Hij zei dat Suriname zwaar in de problemen zit. Volgens Somohardjo zal het land over vijf maanden zeker failliet zijn als de regering de huidige trend voortzet. Hij zei zich ervan bewust te zijn dat delen van het volk worden opgehitst tegen de PL, waarbij wordt aangegeven dat indien iemand op de partij stemt, diens AOV-uitkering of kinderbijslag niet meer zal worden verstrekt. Ook een beloofde baan zal niet meer worden toegekend.

Somohardjo zei dat wanneer deze regering opnieuw aan de macht komt, al deze zaken automatisch niet meer zullen kunnen worden uitgekeerd. De PL-voorzitter benadrukte de financiële moeilijkheden waarin de regering zou zitten door aan te geven dat er niet zo lang terug miljoenen is geleend bij de Hakrinbank om de ambtenaren te betalen. Aan reçu’s moet eveneens miljoenen worden betaald. Hij concludeerde dat de regering met enorm veel schulden zit die ze niet kan betalen.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April