VHP-jongeren helpen Bedevaartsoord schoonmaken
23 Feb 2015, 00:00
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi en jongeren van de partij bezig met schoonmaak van het Bedevaartsoord te Weg naar Zee. (Foto: Leroy Troon)


Jongeren van de VHP afdeling Paramaribo, onder leiding van Kishan Ramsukul, hebben het initiatief genomen om het Bedevaartsoord te Weg naar Zee te helpen schoonmaken. Zondag togen ze met bezems en trekkers naar de mandir en begonnen met de schoonmaak. Later op de middag kwam partijleider Chan Santokhi ter plekke aan.

Ramsukul zegt aan Starnieuws dat de jongeren van de partij ook een bijdrage wilden leveren. Na met elkaar afgestemd te hebben, is besloten om de mandir schoon te maken. "Toen we daar aankwamen, wisten we eerst niet waar te beginnen. Overal lag er modder. Op gegeven moment moet je gewoon beginnen. We zijn 11.00 uur begonnen en zijn tot in de middag doorgegaan met schoonmaken", legt Ramsukul uit. De jongeren hebben ook de vele beelden helpen poetsen.

Santokhi bracht eerst een bezoek aan het gemeenschapscentrum om de mensen die tijdelijk daar onderdak hebben, toe te spreken. Hij heeft pakketten afgegeven aan de mensen. Santokhi zei dat het om een nationale zaak gaat, waarbij iedereen hulp moet bieden. Het gaat niet om politiek bedrijven met de nood van mensen. De VHP-voorzitter deelde mee dat hij samen met de regering zal helpen kijken welke structurele oplossingen moeten komen om het Bedevaartsoord en het Crematorium te kunnen behouden.

De dijk die nodig is, is tijdens de vorige regering reeds voorbereid, maar de plannen zijn door dit kabinet stopgezet. "Nu zijn de gevolgen van dit besluit enorm en de situatie is triest". Santokhi merkte op dat er een oplossing moet komen. Nagegaan zal worden hoe samen de problemen kunnen worden opgelost. De VHP zal haar bijdrage leveren, want het gaat om humanitaire hulp. Santokhi oriënteerde zich ook bij het Oedairadjsingh Varma Crematieoord, dat voorlopig gesloten is.
Bij het Bedevaartsoord complimenteerde Santokhi de jongeren voor het werk dat ze hebben verzet. Een kwartier lang heeft hij ook helpen schoonmaken.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September