FCS Nacional houdt Maarten Lindveld Memorial Day
20 Feb 2015, 18:00
foto


De veteranen van voetbalclub FCS Nacional gedenken zondag, hun vorig jaar op tragische wijze overleden teamgenoot Maarten Lindveld, met een interland en andere vriendschappelijke veteranenwedstrijden. Dit vindt plaats in het stadion Nacionello, waar Lindveld jarenlang meedraaide bij de veteranen en tal van activiteiten organiseerde.

Hemant Bobby jr. Jaikaran, voorzitter van het Nacionello Sportpark en jarenlang teamgenoot van Lindveld, zegt dat de voetbaldag vooral bedoeld is om hun overleden mati te eren: ‘Door in zijn naam bij elkaar te komen en wedstrijden te spelen, willen we Makoe een grote eer bewijzen. Hij heeft zich altijd enthousiast ingezet voor onze vereniging, zowel op het veld als daarbuiten. We missen hem nog elke week.’

De Maarten Lindveld Memorial Day valt samen met de jaarlijkse trip van de veteranen van VV Himmat uit Den Haag. De interland tegen de leeftijdsgenoten van FCS Nacional vormt het hoogtepunt van de gedenkdag. De familie van Lindveld krijgt een speciale ontvangst voorafgaand aan deze wedstrijd.
Lindveld werd op vrijdag 14 februari vorig jaar ’s ochtends dood aangetroffen in zijn eigen huis. Terwijl zijn vrouw ’ s ochtends vroeg een van hun dochters naar school bracht, zou hij twee inbrekers hebben betrapt, waarna waarschijnlijk een handgemeen met fatale gevolgen is ontstaan. Daarbij is Lindveld vermoedelijk door messteken om het leven gebracht.

Hoewel familie, vrienden en relaties van de grondverzetondernemer er daags na zijn overlijden sterk op aandrongen om de toedracht van de moord zo snel mogelijk te achterhalen, heeft het politieonderzoek tot dusver niets opgeleverd.
Jaikaran hoopt dat er met de Memorial Day opnieuw aandacht komt voor het vastgelopen onderzoek: ‘Vorig jaar werd iedereen opgeschrikt door de dood van Makoe. Een paar dagen daarna deed zich een andere roofmoord voor op een ondernemer in Wanica. Vervolgens werd volop gespeculeerd over de achtergronden. Daarna ebt de zaak weer weg.’
Volgens Jaikaran is zonneklaar dat opheldering van zulke misdrijven de gemoedsrust van familie en nabestaanden bevordert.

De Maarten Lindveld Memorial Day op zondag 22 februari gaat om half vier van start met een wedstrijd tussen de 35-plus veteranen van FCS.
Advertenties