Breaking News: Dc Jiawan wordt vervangen door Doebay
06 Feb 2015, 11:53
foto
Districtscommissaris Rawien Jiawan


Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan van Saramacca wordt vervangen. Starnieuws verneemt dat dit besluit woensdagavond al is genomen door president Desi Bouterse. Jiawan zal het besluit vandaag officieel vernemen. De gewezen dc van Nickerie, Laksmienarain Doebay, zal belast worden met de waarneming in Saramacca. NDP’ers uit Saramacca hebben aangegeven dat ze erg ontevreden zijn over het functioneren van de dc. Jiawan is de zoon van NDP-parlementariër Charles Pahlad, die besloten heeft campagne te voeren voor de VHP en V7.

Doebay werd op 15 februari 2011 door de president beëdigd als dc. De NDP, die Doebay had voorgedragen als dc, kon hem niet langer handhaven toen bleek dat de procureur-generaal een strafrechtelijk onderzoek ingesteld had naar de mishandeling van Glenn Hiralal. Doebay moest op 17 augustus 2011 voor de rechter verschijnen. Hierop stelde Doebay zijn functie ter beschikking van de toenmalige minister van Regionale Ontwikkeling, Linus Diko. In juli 2012 sprak de rechter vonnis uit in deze zaak: zes maanden voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar. Doebay zal nu weer ingezet worden als dc.

Jiawan is in april vorig jaar vanuit Wanica overgeplaatst naar Saramacca. Binnen de NDP-gelederen in Wanica waren er twee groepen die lijnrecht tegenover elkaar stonden. Uiteindelijk werd besloten om Jiawan te muteren naar Saramacca. Aroenkoemar Ramdhani nam de post in Coronie over van zijn collega Harold Sijlbing die met pensioen ging. In Saramacca was er ook een enorme verdeeldheid binnen de paarse partij.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April