Worstelfederatie werkt aan opkrikken niveau worstelaars
05 Feb 2015, 21:00
foto


Hans Berkenbosch, meervoudig Nederlands kampioen in de Grieks-Romeinse Stijl, is door de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) naar Suriname gehaald. Hij zal een maand lang de Surinaamse worstelaars en trainers lesgeven in conditie, tactiek en techniek en een selectie klaarstomen voor het internationaal worstelgala, eind maart 2015. Hij is woensdag gearriveerd en zijn eerste training is vandaag in het Jeugdcentrum, met SC Tatami als gastheer.

SWF-president Ravin Changoer zegt dat de komst van Berkenbosch goed is voorbereid. “De bedoeling is om het niveau van de Surinaamse worstelaars op te krikken”, geeft hij aan. Berkenbosch zal ook door clinics en workshops de lokale trainers upgraden. Changoer vraagt alle worstelscholen hun volledige medewerking te verlenen aan dit project.

“Er is een programma uitgewerkt, waarbij alle actieve verenigingen, zowel in Paramaribo, Wanica, Commewijne als Nickerie, ten minste een keer per week aangedaan zullen worden. Daarnaast zijn er in de weekenden centrale trainingen, waarbij een selectie extra aandacht zal krijgen van Berkenbosch’, geeft Changoer aan. De medewerking houdt onder meer is dat de scholen hun trainingslocatie op de aangegeven data moeten vrijhouden en ook de geselecteerden van hun school afvaardigen naar de centrale trainingen.

Berkenbosch is een gepensioneerde brandweerman en nu worsteltrainer in Nederland. Een van de zonen van hem is Joey Berkenbosch, een van de beste zwaargewicht worstelaars van Nederland.


Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April