Ook dit jaar sterilisatieproject Dierenbescherming
03 Feb 2015, 21:00
foto
(Archieffoto)


Eigenaren van Surinaamse honden en poezen in Paramaribo Centrum kunnen zich vanaf 16 februari op het nummer 8861031 aanmelden bij de projectcoördinator van de stichting Dierenbescherming voor de sterilisatie van hun hond of kat. Vanaf 2 maart zullen zes dierenartsen gedurende twee weken de honden en poezen steriliseren.

Vrijwilligers van de Dierenbescherming zullen in het centrum mensen aanspreken die straathonden verzorgen en ze proberen te overtuigen om deze voor SRD 50 te laten steriliseren. Indien de mensen geen vervoer hebben, kan er vervoer ingezet worden. Na sterilisatie wordt de hond weer teruggebracht, waarna die in haar eigen omgeving kan herstellen.

Het zevende sterilisatieproject van de Dierenbescherming richt zich op het centrum en gaat van start onder de slogan ‘Yepi yu dagu, yepi ala dagu!’. Sterilisatie van een hond/poes is een eenmalige operatie waarbij de hond/poes onvruchtbaar wordt gemaakt, en dus haar leven lang geen pups/kittens meer krijgt. Het project heeft onder meer als doel het zwerfdierenprobleem op den duur in te dammen.

Thursday 22 August
Wednesday 21 August
Tuesday 20 August