Novak Djokovic pakt zijn vijfde Australian Open
01 Feb 2015, 12:00
foto
Novak Djokovic heeft vandaag zijn vijfde Australian Open gewonnen. (Beeld: BBC)


Tennisser Novak Djokovic heeft getoond sterker te zijn dan zijn tegenspeler Andy Murray en heeft het klaargespeeld zijn vijfde Australian Open te behalen. Deze Servier heeft in zijn carrière vijf finales gespeeld tijdens de Australian Open. Hij heeft ze allemaal gewonnen.

De Brit Andy Murray wist viermaal de finale te bereiken, maar heeft geen enkele gewonnen. Na drie uur en 39 minuten was de strijd beslist 7-6, 6-7, 6-3 en 6-0. Djokovic kwam in totaal drie keren uit tegen Murray. Voor de Servische toptenner is dit zijn vijftigste overwinning in Melbourne. Roger Federer(75) en Stefen Edberg (56) zijn hem voor. Djokovic heeft de Australian Open eerder gewonnen in 2008, 2011, 2012 en 2013. In totaal heeft hij acht Grand Slam-titels. Toen de Australian Open nog een amateurstatus had, won de Australiër Roy Emerson de Australian Open zes keer.

Bij de dames wist Serena Williams zaterdag, voor de zesde keer beslag te leggen op de Australian Open. Ze versloeg Maria Sharapova in twee sets; 6-3 en 7-6. Voor Serena is het haar negentiende Grand Slam-titel. Ze zei dat ze nooit had gedacht dat ze negentien Grand Slam-titels zou kunnen winnen; “toen ik opgroeide was ik niet rijk, maar ik had een rijke familie, we hadden vastberadenheid en hoop.” Ze zei verder dat ze altijd hoop had, ook al had ze het moeilijk. Haar motto is “geef nooit op want je weet nooit wat er kan gebeuren”.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April