Brunswijk: Ik heb mijn best gedaan, maar NDP wil niet
01 Feb 2015, 04:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk in Para, zaterdagavond. (Foto: Raoul Lith)


De ABOP had graag samen met de NDP de verkiezing willen ingaan. "De kiezers, den man fa a strati, allemaal zeggen ABOP-NDP", antwoordt partijvoorzitter Ronnie Brunswijk op vragen van journalisten zaterdagavond, na een wijkvergadering in Para. "Ik heb me moeite gemaakt om de gesprekken te arrangeren. Wij hebben gesproken, maar NDP heeft besloten om alleen te gaan", legt Brunswijk uit.

De voorzitter van de gele partij benadrukt dat zijn eerste optie om samen de verkiezing in te gaan NDP is, omdat volgens hem anders versnippering van stemmen zal plaatsvinden. "Wanneer ik samen met de NDP zou gaan, zou onze basis zijn tien zetels uit het binnenland", stelt Brunswijk. "Ook den woyo-man taki Bravo, NDP-ABOP. Maar if NDP tak' nee, dan kan ik er niks aan doen".

Brunswijk zegt dat met Nieuw Suriname (Harish Monorath en Premdew Lachman) aftastende gesprekken zijn gevoerd. Zij hebben meer tijd gevraagd. Er zijn geen besluiten nog genomen. Brunswijk deelt mee dat hij wacht. Over samengaan met anderen, zegt de politicus dat de partij moet aantonen wat de meerwaarde is. De toegevoegde waarde moet duidelijk zijn. Dat is wel het geval met NDP.
Brunswijk ziet NDP of V7 niet als een bedreiging voor de ABOP. Ook A Nyun Combinatie niet, waar hij niet mee zal samenwerken omdat volgens hem de meerwaarde er niet is. Brunswijk benadrukt dat zijn partij keihard heeft gewerkt op het veld. President Desi Bouterse, voorzitter van de NDP, was onlangs in het binnenland. "Ik heb hem eerder niet gezien, maar ik was vanaf de verkiezing van 2010 al daar", merkt Brunswijk op.

Raoul Lith
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April