NPS/PVF willen zetel in Nickerie veroveren
01 Feb 2015, 01:00
foto
Het gezamenlijke informatiecentrum van de NPS en PVF.


De Nationale Partij Suriname (NPS) en de Politieke Vleugel van de FAL (PVF) willen in Nickerie samen een zetel binnenhalen. Zaterdag is het gezamenlijke informatiecentrum op de hoek van de Hendrik- en Lasleystraat geopend. Dit gebeurde door de voorzitters Gregory Rusland (NPS) en Soedeschand Jairam (PVF).

De NPS heeft plek nummer vijf in Nickerie binnen de combinatie V7. De groene partij werkt samen met PVF om zetelwinst te kunnen behalen in het rijstdistrict. De plek van de NPS wordt ingevuld door Jairam. Volgens de samenwerking die getekend is, zal de zetel aan de NPS toebehoren als Jairam wordt gekozen. De samenwerking is aangegaan tot de verkiezingen van 2020. De PVF zal haar werk verrichten onder de vlag van de NPS.

De partijen leggen de nadruk op de ontwikkeling van de agrarische sector. Jairam zei dat de regering zoveel verdient uit de landbouwsector, maar er bitter weinig in stopt. Rusland deelde mee dat er een totaal nieuw beleid zal komen op economisch vlak. Diversificatie is belangrijk, waardoor het land niet afhankelijk is van voornamelijk de mijnbouwsector. Hij benadrukte dat studiemogelijkheden voor ontwikkeling van de landbouwsector belangrijk zijn. De voorzitters riepen de Nickeriaanse gemeenschap op om flink gebruik te maken van het informatiecentrum.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April