NDP-verkiezings-cd gelanceerd
31 Jan 2015, 18:00
foto
Dichter Jean-Luc Josafath geeft presidentsvrouw Ingrid Bouterse-Waldring een roos. (Foto: René Gompers)


Presidentsvrouw Ingrid Bouterse-Waldring is net als president Desi Bouterse een bron van inspiratie voor jongeren. Dit bleek op de launch van de verkiezings-cd ‘Nog Vijf’ te Land van Dijk vrijdagavond. Op de schijf zitten 18 werken waarvan een lied en een gedicht ‘live’ voor de presidentsvrouw zijn uitgevoerd. De ‘songs’ sloegen goed aan en de sfeer zat er weer helemaal in na een dip veroorzaakt door de afwezigheid van de president eerder op de avond. Daarvan was er niets meer te merken.

De afwezigheid van het staatshoofd heeft de ceremonie niet minder druk gemaakt. Velen waren op de been ondanks de regen en de ondergelopen straten die leiden naar de vergaderplaats. Van zitten was haast geen sprake meer. De vele meezingers zetten de mensen aan tot bewegen en het wapperen van de vlaggen. In de liederen wordt Bouterse geprezen, worden de wapenfeiten van de regering bezongen en wordt opgeroepen te stemmen op ‘paars’. De ‘songs’ zijn in verschillende genres en in verschillende talen. De jonge artiesten zijn onder de indruk van de president en de vele nieuwe ontwikkelingen in het land. Zij roepen stuk voor stuk op voor ‘nog vijf’ om de ingeslagen weg te blijven bewandelen.

Zanger Denvelo heeft Bouterse-Waldring bezongen met ‘Respect First lady’ maar het was bij de voordracht van dichter Jean-Luc Josafath dat het publiek helemaal loskwam (Respect first lady-video). Van de presidentsvrouw kreeg hij een warme ‘brasa’. Bouterse-Waldring vertelde in het kort over de jonge dichter. “Ik heb hem op de technische school ontmoet waar hij een gedicht voorgedragen had. Dat gedicht heb ik met zijn toestemming gebruikt op andere scholen,” deelde ze mee. “Hij wilde verder gaan met gedichten en ik hem hem gesteund. Ik zie dat ik dat niet zomaar heb gedaan.”
Er worden landelijk via de structuren 1.500 exemplaren van ‘Nog Vijf’ gedistribueerd. Op de avond zijn er 500 cd’s uitgedeeld door de artiesten zelf. Ze waren in ‘no time’ door hun voorraad heen.


René Gompers
Advertenties