Buitenlands complot: Dino wordt gebruikt tegen Bouterse
31 Jan 2015, 00:00
foto
NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams op wijkvergadering Land van Dijk. (Foto: René Gompers)


Tijdens deze verkiezing zal de oppositie niet komen met 8 december 1982, want dat speelt niet meer. Ook de veroordeling van Desi Bouterse in Nederland is nu niet aan de orde. Wat volgens ondervoorzitter Ramon Abrahams van de Nationale Democratische Partij (NDP) deze keer gebruikt zal worden is zoon Dino van de partijvoorzitter. Volgens Abrahams gaat het om een complot (video) met het buitenland.

Abrahams, die Bouterse verving op de vergadering, zei dat "wij ervoor moeten zorgen dat onze volksleider weer de komende vijf jaren president wordt. Dat is de opdracht". Volgens de NDP-topper zal alles uit de lade getrokken worden om met vuil te smijten. "Maar no lasi bribi". Hij haalde aan dat zonder middelen van buiten de regering veel gerealiseerd heeft. Abrahams deelde mee dat er genoeg middelen zijn om de verkiezingen te kunnen organiseren. Hij haalde aan dat de kracht van de NDP 'organisatie' is, wat andere partijen niet hebben. Abrahams citeerde Anton de Kom die in zijn boek 'Wij slaven van Suriname' uitlegde hoe belangrijk het woord organisatie is.

Bouterse versus Santokhi
De NDP zal in een combinatie de verkiezingen ingaan. "In deze combinatie hebben wij één presidentskandidaat en geen zeven", hoonde Abrahams. "Als je ballen hebt, kom met je presidentskandidaat, kom het volk niet misleiden", riep de NDP-topper. Volgens hem wordt het volk zand in de ogen gestrooid door V7 door Celcius Waterberg, Raymond Sapoen en Gregory Rusland te noemen als presidentskandidaat. Het gaat om valse informatie.

Abrahams zei dat VHP-voorzitter Chan Santokhi de presidentskandidaat is van V7. "Wij van de NDP-combinatie geven aan dat Bouterse onze presidentskandidaat is". Hij voerde aan dat de strijd in 2015 zal gaan tussen "of Bouterse president of Santokhi president. Andere namen zijn er niet". De topper van de paarse partij zei dat stemmen op een andere combinatie dan NDP, betekent stemmen op Santokhi voor president. "Ik, Abrahams zeg dat".
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April