Nelson moet band met Frankrijk verder verstevigen
30 Jan 2015, 23:10
foto
Reggie Nelson beëdigd als ambassadeur. (Foto: Raoul Lith)


Reggie Nelson is door president Desi Bouterse beëdigd als buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname, met als standplaats Parijs, Frankrijk. Hij heeft als primaire taak het behartigen van de belangen van Suriname door het werken aan de versteviging van de band tussen beide landen.

“Deze band tussen Suriname en Frankrijk is zowel politiek als geografisch bijzonder te noemen”, benadrukte Bouterse. Frankrijk is een duurzame voorgrond naar Europa, en we hebben als buurland Frans-Guyana als het overzeese departement van Frankrijk.

Bouterse gaf aan dat de samenwerking met Frankrijk in de afgelopen jaren enorm is verstevigd, onder andere door de samenwerking op het gebied van criminaliteitsbestrijding en de sociaal economische vraagstukken in het grensgebied.
De nieuwe ambassadeur is volgens Bouterse geen onbekende in Suriname en in de diplomatieke wereld. Hij zat voorheen op de ambassade in Brussel, België. "Wij hebben alle vertrouwen in hem dat hij een goede job zal doen in Frankrijk", zei het staatshoofd. Nelson volgt Harvey Naarendorp op als ambassadeur in Frankrijk.

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April