SWM weerlegt kritiek op bedrijf bij brand Nickerie
30 Jan 2015, 16:00
foto


De directie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) betreurt het dat via bepaalde media, waarschijnlijk ‘in the heat of the moment’ zonder verdere verificatie, uitspraken zijn gedaan over de bereikbaarheid en de performance van het bedrijf tijdens de brand in Nieuw Nickerie donderdag. In de berichtgeving werd er gewag van gemaakt dat de SWM totaal niet te bereiken was. Echter heeft de SWM volgens de directie, juist de nodige handelingen gepleegd om meer water richting het centrum te kanaliseren en zijn brandweertankwagens telkens als die zich aandienden gevuld bij de vulleiding van het SWM station Nieuw Nickerie. Dit impliceert al dat het SWM productiestation bemenst was en dat functionarissen zijn opgeroepen om werkzaamheden uit te voeren, stelt de SWM.

De chef distributie van de SWM heeft zich overigens persoonlijk op de plek des onheils georiënteerd en de medewerking aangeboden. Weliswaar heeft het kanaliseren van meer water richting Centrum Nickerie niet het volledig gewenste resultaat opgeleverd omdat het leidingnetwerk, dat ernstig verouderd is, niet voldoende water kon aanleveren aan de brandputten. Dit komt door vernauwingen in het net en een grote kans op buisbreuken.

Het is volgens de SWM-directie bekend bij de autoriteiten dat het leidingnet van Nickerie Centrum vervangen moet worden. De SWM zegt jammer genoeg niet te beschikken over de benodigde middelen vanwege de sterk achterhaalde watertarieven. Hoewel de SWM het betreurt dat Nickerie dit grote verlies heeft moeten lijden, weigert het bedrijf steeds ongenuanceerd en onterecht als schuldige te worden aangemerkt. De SWM zegt steeds bereid te zijn om bij calamiteiten medewerking te verlenen waar zij dat kan.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April