Atletiekseizoen begint; Daniël Pengtai veelbelovend
31 Jan 2015, 01:00
foto
Daniël Pengtai


Het nieuwe atletiekseizoen gaat later op de dag van start in het André Kamperveenstadion. Atleten uit verschillende districten zullen elkaar bekampen op de technische nummers en looponderdelen. Sinds enige jaren kent de atletieksport een opleving in Suriname.

Het nationale atletiekgebeuren wordt de laatste jaren gedomineerd door atleten uit Marowijne die profijt trekken van het 'Cubaans project'. De prestaties van Miguel van Assen spreken boekdelen. Miguel legde beslag op de gouden plak bij het onderdeel hink-stap-sprong tijdens de Jeugd Olympische spelen.

Daniël Pengtai
Terwijl alle ogen gericht waren op Marowijne, wist de u-15 atleet Daniël Pengtai uit Saramacca zich haast geruisloos naar de top te werken. Tijdens de nationale junioren kampioenschappen wist Pengtai maar liefst vier gouden plakken te bemachtigen op de onderdelen 100m, 400m, 800m en 1500m. Bij de Consude games plaatste hij zich als eerste Surinamer voor twee finales en vestigde hij twee persoonlijke records en een leeftijdsrecord. Daniël krijgt vandaag wederom de gelegenheid om zijn district voor het voetlicht te brengen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April