Maleisië: MH370 officieel gecrasht
29 Jan 2015, 17:00
foto
De vrouw van een passagier aan boord van de ontbrekende Malaysia Airlines vlucht MH370, houdt een foto van haar man. (Foto: Reuters)


De Maleisische regering heeft officieel de verdwijning van de Maleisische vlucht MH370 tot een ongeval verklaard. De 239 inzittenden zijn officieel doodverklaard. Van het op 8 maart 2014 verdwenen toestel is tot nog toe geen spoor gevonden.

Functionarissen zeggen dat de zoekactie nog doorgaat, maar dat ze nu aannemen dat de 239 mensen aan boord dood zijn. Het is onbekend waar het toestel is, ondanks een massale internationale zoektocht in de zuidelijke Indische Oceaan. De officiële verklaring moet compensatiebetalingen aan familieleden van de slachtoffers mogelijk maken.

Maleisische ambtenaren voegen eraan toe dat berging van het vermiste vliegtuig een prioriteit is gebleven en dat ze "elke geloofwaardige indicatie" hebben uitgeplozen. Vier schepen doorzoeken nog steeds de zeebodem met gespecialiseerde sonar-technologie in een afgelegen stuk van de oceaan waar verondersteld wordt dat het vliegtuig is neergestort.

Op basis van de analyse van satelliet- en vliegtuiggegevens, wordt geacht dat MH370 in zeeën in het uiterste westen van de Australische stad Perth is neergekomen.
Advertenties