Somohardjo gaat in appel tegen vonnis rechter
29 Jan 2015, 13:02
foto
Het partijcentrum van PL aan de Mangrovestraat. Dit terrein behoort volgens de rechter aan NV Havenbeheer.


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), zegt aan Starnieuws na afstemming met zijn advocaat, dat hij beroep zal aantekenen tegen het vonnis van de rechter. NV Havenbeheer heeft de zaak gewonnen, waarbij het terrein waarop het partijgebouw van PL staat, teruggegeven moet worden. Maar dit zal echt niet zo gemakkelijk gaan, zegt Somohardjo zelfverzekerd.

De politicus vindt dat de rechter op de stoel van de uitvoerende macht is gaan zitten. "Het terrein is ons toegewezen door de Staat. Wij hebben heel wat investeringen gepleegd. De activiteiten van de partij aan de Mangrovelaan komen niet in het geding. Er is tien maanden de tijd om te ontruimen. Het vonnis is niet bij voorraad uitvoerbaar. NV Havenbeheer kan niet overgaan tot actie", stelt Somohardjo opgelucht.

Partijleden hoeven zich volgens de partijvoorzitter geen zorgen te maken. "Wij gaan deze zaak aanvechten. Morgen wordt er al appel aangetekend tegen het vonnis", deelt Somohardjo mee. Het terrein was aangevraagd door Trailblazers NV, een grondverzetsbedrijf voor het opzetten van een werkplaats. Dit bedrijf hoort bij PL.
Advertenties