Grote schade door brand; kritiek op SWM en EBS
29 Jan 2015, 01:10
foto
De handelszaak Chenta op de hoek van de Gouverneur- en Jozefstraat in Nickerie volledig afgebrand. (Foto: Ramon Keijzer)


De twee verdiepingen tellende handelszaak Chenta in Nickerie is compleet in vlammen opgegaan. Ook Nita's Foutain heeft veel schade opgelopen. Een derde zaak had vlam gevat, maar de brandweer kon erger voorkomen. Nadat de brand nagenoeg onder controle was, werd rookontwikkeling in een vierde pand ontdekt. De brandweer moest de afgesloten garagedeuren opensnijden. Het sein brandmeester wordt teruggenomen omdat het nu om een uitslaande brand gaat.

De brandweer heeft met man en macht gewerkt om het vuur onder controle te krijgen. Er moest water worden gepompt uit de Nickerierivier. De Energie Bedrijven Suriname (EBS) kwam laat in actie, waardoor de stroom niet gelijk kon worden uitgeschakeld. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) kon helemaal niet worden bereikt.

Het heeft wat tijd gekost om de dompelpomp in werking te stellen vanuit de Nickerierivier, zegt brandweercommandant Remie Markeloo ter plekke aan journalisten. Onder moeilijke omstandigheden heeft de brandweer de job moeten klaren. Door de harde wind sloegen de vlammen in sneltempo over naar Nita's Fountain.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh zegt aan Starnieuws dat hij later op de dag een gesprek zal hebben met de brandweer, EBS en SWM om deze kwestie te bespreken. Er moeten op diverse locaties in de rivier ook steigers komen, waardoor de brandweer de dompelpompen snel kan gebruiken. Nu is de brandweer afhankelijk van de waterstand in de rivier.
Advertenties