Protest Jong Rambaan afgewezen door de SVB
29 Jan 2015, 03:00
foto


Het protest van SV Jong Rambaan tegen het meespelen van Mark van Veenendaal van SV Deva Boys in een wedstrijd tegen de ploeg, is woensdag afgewezen door de protestcommissie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Jong Rambaan was van mening dat Van Veenendaal niet gerechtigd was mee te spelen, omdat hij in Suriname verblijft als stagiair en het land niet zijn vaste woonplaats is. De SVB zegt dat Van Veenendaal over een verblijfsvergunning beschikt en in Suriname een vaste verblijfplaats heeft. Hiermee is aan de vereisten van het Competitieregelement voldaan.

De SVB zegt dat zij gehouden is medewerking te verlenen aan hen die de voetbalsport beoefenen en dat de toestemming om Van Veenendaal te laten meespelen, gebaseerd is op richtlijnen voor buitenlandse spelers van de hoogste voetbalautoriteit, de Fifa.

Jong Rambaan is het niet eens met dit besluit. De club is van mening dat iemand zich pas metterwoon heeft gevestigd in Suriname als zijn sociale leven in Suriname wordt geleid. In dit geval blijkt dit niet zo te zijn. De voetbalclub vindt dat de SVB ook voorbij is gegaan aan de punten genoemd in artikel 5 lid 2 onder letters d en f waarop het protest is gebaseerd. De speler zou een uitschrijvingsbewijs uit het bevolkingsregister van Nederland en een inschrijvingsbewijs bij het CBB moeten kunnen overleggen. Deze stukken heeft de SVB echter niet.

Dat er op grond van richtlijnen van de Fifa is gehandeld door de SVB, wordt ook afgewezen door Jong Rambaan. De SVB geeft namelijk niet aan om welke Fifa-regels het gaat. Ook het afvoeren van de speler Hek van de spelerslijst van Deva Boys is niet volgens de regels gegaan, maar hier gaat de SVB niet op in. Jong Rambaan is niet klaar met deze zaak en zegt met de hem beschikbare rechtsmiddelen verder te zullen gaan met het zoeken naar recht.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April