Bond Defensie wachten op muziektoelage burgers beu
29 Jan 2015, 06:00
foto
Eugene Daniel, secretaris van de bond burgerpersoneel Defenisie.


De Algemene Bond Burgerpersoneel Defensie is al enige tijd bezig om burgerpersoneel ook in aanmerking te doen komen voor de muziektoelage die wel aan militairen wordt uitgekeerd. Eugene Daniel, secretaris van de bond, zegt aan Starnieuws dat deze kwestie sinds 2012 speelt en maar niet rond komt. Hij vindt dat het burgerpersoneel tekort wordt gedaan.

In 2012 heeft de Raad van Ministers het voorstel van het ministerie van Defensie goedgekeurd dat de muziektoelage voor militairen, die daarvoor in aanmerking komen, 10 procent van hun bruto bezoldiging bedraagt. Dit geldt voor officieren, onderofficieren en manschappen. Het burgerpersoneel wordt in de missive niet genoemd. Dit besluit werkt terug tot 1 januari 2011.

Daniel zegt dat de bond vele brieven heeft geschreven naar de leiding van het ministerie om deze kwestie ook in orde te maken voor de burgers. Het gaat slechts om enkele personen, waarbij een ambtenaar al met pensioen is gegaan, maar de toelage nooit heeft gekregen. "Burgerpersoneel krijgt steeds een stiefmoederlijke behandeling", meent Daniel.

Uit een brief van directeur John Achong van Defensie in november 2013 aan de bond, is beloofd dat deze kwestie spoedig in orde wordt gemaakt. Hij deelde mee dat het besluit reeds genomen is om ook burgerpersoneel in aanmerking te doen komen voor de muziektoelage. Aangekondigd werd dat een raadsvoorstel zou worden opgemaakt om goedkeuring te krijgen van de Raad van Ministers. "Dit is nog steeds niet gebeurd", klaagt Daniels.

Minister Lamuré Latour van Defensie om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij deze kwestie intussen heeft besproken met de directeur van Defensie. Latour zegt dat het burgerpersoneel inderdaad in aanmerking moet komen voor de toelage. Hij deelt mee dat deze kwestie in orde wordt gemaakt.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March