Cheung heeft brief begrotingsbehandeling niet getekend
25 Jan 2015, 02:00
foto


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft een brief gekregen waarin aangegeven wordt dat 26 assembleeleden een vergadering aanvragen over de behandeling van de begroting 2015. Er zijn 25 handtekeningen onder de brief en de naam van Noreen Cheung, die uit de fractie van de NDP is gestapt. De handtekening ontbreekt. Volgens de oppositie is de vergadering aangevraagd door 26 leden, de meerderheid van De Nationale Assemblee.

Simons zegt aan Starnieuws dat Cheung de brief niet heeft ondertekend. Bij nadere controle blijkt inderdaad dat slechts de naam van het assembleelid onder de brief staat. "Dit is niet haar handtekening", stelt Simons. Uit de brief van Cheung, waarin zij aangeeft een zelfstandige fractie te vormen, blijkt duidelijk dat haar handtekening heel anders is.

De Nieuw Frontfractieleider, Radjkoemar Randjietsingh, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Cheung haar naam heeft geschreven onder de brief. Blijkbaar heeft zij vergeten te tekenen, zegt hij. Dit zal nog worden gecorrigeerd, deelt Randjietsingh mee. "Er zijn 25 handtekeningen en de naam van Noreen Cheung. Ik begrijp de politieke haast en ik ben ervan overtuigd dat zij op dit moment wel zou mee tekenen, maar in deze brief is dat niet gebeurd. Deze brief is al ingeleverd. Ze moeten maar een nieuwe maken. Dit blijft een onwaarheid", vindt de assembleevoorzitter.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April