Rusland: Ontwikkeling op eigen inspanning
25 Jan 2015, 04:00
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland tijdens zijn toespraak als V7-partner. (Foto: René Gompers)


NPS-voorzitter Rusland is ervan overtuigd dat de overwinning van de V7 combinatie op 25 mei een feit is. Hij heeft de massa gisteravond tijdens de eerste gezamenlijke bijeenkomst in Stichting 'de Olifant' opgeroepen om niet steeds de hand als land op te houden, maar de ontwikkeling van het land in eigen handen te nemen. “Wij willen ontwikkeling met onze eigen inspanning met de mogelijkheden die we als land zelf hebben.”

De politieke leider van de groene partij vindt dat “wij als land in staat zijn zelf ontwikkeling te brengen.” Duikend in de 68-jarige historie van de NPS heeft hij de verworvenheden van de partij geschetst. “We willen die ontwikkeling brengen samen met partners en we hebben eerder bewezen dat te kunnen.” Hij vindt dat “we trotse Surinamers zullen zijn en dat daarvoor goed beleid nodig is.”

Net als in 2000 wil Rusland het tij keren en de inkomsten van het land verhogen, perspectieven voor het bedrijfsleven creëren en de economie diversificeren. Hij vindt dat nadat de combinatie regeermacht heeft verkregen er gekeken moet worden om mogelijkheden te creëren opdat elke Surinamer naar school kan, van de lagere school tot de universiteit. “We moeten maatregelen treffen om investeringen in het onderwijs te plegen, investeren in onderwijs betekent investeren in jongeren zodat zij de kans krijgen iets in de maatschappij te worden,” klonk het pleidooi van Rusland. Hij heeft ook erop gewezen dat niet iedereen dokter hoeft te worden, maar dat eenieder de kansen wel moet krijgen om goed te zijn in wat hij wil doen.

Waar de NPS zich ook sterk voor wil maken is de sociale woningbouw. Overtuigd dat zijn partij deel zal uitmaken van de nieuwe regering die na 25 mei zal aantreden, zegt Rusland dat er gestart zal worden met een economisch herstelprogramma. “Er moet geen verspilling meer zijn, het beleid moet worden afgestemd op de inkomsten van het land, die niet alleen afhankelijk moeten zijn van de mijnbouw.” De NPS is een samenwerking aangegaan met de PVF om onder andere de agrarische sector verder te ontwikkelingen. De agrarische sector maakt deel uit van het diversificatieplan van de groene partij.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April