Leiders V7 overtuigd van verkiezingswinst
25 Jan 2015, 00:00
foto
De leiders van V7 op het podium in stichting 'de Olifant'. (Foto: René Gompers)


De leiders van V7, Willy Soemita (KTPI), Winston Jessurun (DA91), Guno Castelen (SPA), Celcius Waterberg (BEP), Paul Somohardjo (PL), Gregory Rusland (NPS) en Chan Santokhi (VHP) zijn er allen van overtuigd dat zij de regeermacht overnemen op 26 mei. In alle mogelijke bewoordingen zeiden de politici dat zij deze regering zullen wegjagen (video). Zij haalden aan dat er wanbeleid is gevoerd, waarbij geld in de zakken van loyalisten is gegaan.

Soemita zei dat de president van de Centrale Bank van Suriname, Gillmore Hoefdraad, zegt dat er bezuinigd moet worden en hij roept op om te sparen. "Deze boodschap is niet voor ons, hij is te laat", zei Soemita. Er heeft al zoveel verspilling plaatsgevonden. Soemita haalde aan dat de productie zal worden verruimd en de verdiencapaciteit verhoogd.

Alle sprekers haalden aan dat er wanbeleid is gevoerd. "Take your bundle and go home", merkte Waterberg op. Somohardjo zei dat hij een 'peaceful man' niet ver zal duwen. Hij zal hem uitleveren aan Amerika. Castelen benadrukte dat veel mensen hun banen verliezen. Als het moeilijk gaat in het land, zijn het de arbeiders die het gelag betalen. Hij benadrukte hoe belangrijk vrijheid is. Hij heeft duidelijk geproefd uit de woorden van de parlementariërs Noreen Cheung en Charles Pahlad die het niet meer zien zitten in de NDP. "Wij gaan blijven strijden voor het volk", stelde Castelen. Jessurun zei dat de V van V7 ook staat voor vaarwel. Dat zal gebeuren met deze regering. Rusland stond stil bij de verworvenheden van de vorige regering, waarop deze regering heeft voortgebouwd.

Dit is Suriname met vele duizenden mensen, hier is de macht, hier is de eenheid. Regeringspartijen jij hebt macht, wij hebben massa", zei Santokhi. "Yu habi moni, yu habi capital, ma wi habi human capital", zei Santokhi. Hij merkte op dat 25 mei de dag van victory is, de dag van bevrijding. De toespraken duurden tot 23.00 uur waarna een informeel gedeelte volgde.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April