Joyce Williams: Yong boi boto ne tya lep' bana
24 Jan 2015, 21:20
foto
Er zijn veel jongeren op de massameeting van de V7. (Foto: René Gompers)


Met een moraal over een zeekoe en jonge en oude ‘landbouwers’ heeft oud-minister Joyce Williams aangegeven dat hardlopers doodlopers zijn: Yong boi boto ne tya lep' bana. Ze heeft namens de SPA-jongeren gesproken op de eerste massameeting van de V7. Ze illustreerde dat er steeds wordt afgegeven op de oude politiek en dat de huidige regeerders die zich voordoen als jong en progressief, hebben bewezen er niets van te bakken.

Vertegenwoordigers van de jongeren van de V7 combinatie hebben op hun eigen manier de jongeren gewezen op hun verantwoordelijkheid om bewust hun keuze te doen op 25 mei. “Nu weten we wat het verschil is, wat het verschil is met leiders die partnerschap waarderen,” sprak Patricia Meulenhof namens de BEP. Zij is door de huidige regering op non-actief gezet. Zij heeft dan ook de betekenis van het woord rechtvaardigheid van alle kanten uitgerafeld.

De rij van de jongerensprekers begon met Dhiraj Soekhai van de VHP en werd afgesloten met Guilliano Wongsodikromo van de KTPI. Wongsodikromo heeft de jongeren opgeroepen zich aan te sluiten bij de V7 om samen met de ouderen de belangrijke taak om het land vooruit te helpen, te vervullen. Volgens Angelic Alihussain-del Castilho van DA ’91 is de wens van de partij een Suriname waar iedereen gelijke kansen heeft. “Wo kenk’ a denki, wo kenki ala sani, wo kenki a kondre.” Ze heeft eenieder opgeroepen schouder aan schouder samen te werken aan een betere toekomst voor elke Surinamer.

Patricia Etnel sprak namens de NPS-jongeren, terwijl Abigail Lie A Kwie dat namens de PL heeft gedaan. Er zijn veel jongeren op de been gebracht voor de massameeting die nu aan de gang is in het partijcentrum van de VHP aan de Jagernath Lachmonstraat.
Advertenties