Huilende Cheung vraagt Suriname te bevrijden
24 Jan 2015, 20:50
foto
Assembleelid Noreen Cheung op het podium van V7. (Foto: René Gompers)


Een geëmotioneerde Noreen Cheung, die uit de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) is gestapt, heeft de massa in stichting 'De Olifant' vanavond toegesproken. Al huilend vroeg ze het publiek om Suriname te bevrijden. "De partij die ik heb verlaten, kijk naar ze. Er zijn geen leiders daar. Wat ze met mij gedaan hebben kan niet", riep ze.

Conferencier Sharmila Mansaram zei dat iemand op het podium komt uit de coalitie, waar vrouwen gekleineerd worden. Wayne Telgt voegde er aan toe, dat zoals VHP-voorzitter Chan Santokhi het zei, deze regering vernietigd zal worden. Cheung zei dat ze niet zomaar op het podium is gekomen. Zij heeft een belangrijke boodschap. Bekijk de video.

Zij merkte op dat V7 staat voor vrouwen, verjonging, vernieuwing, vooruitgang en voorwaarts. Dat is volgens haar wat Suriname nodig heeft en wil. Cheung merkte op dat haar boodschap vooral gericht is naar jongeren en vrouwen. "Pe den ben de. Ik zeg je, het is niet makkelijk. Ik kan huilen. Jullie ondersteunen samen met mij V7. We hebben nog vier maanden te gaan naar de verkiezingen". Zij vroeg het publiek om goed op te letten de komende maanden en goed na te denken. "Bevrijd Suriname. Dit kan niet", zei ze snikkend.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April