Miranda en taxi Albina Waterkant werken aan ordening
24 Jan 2015, 12:00
foto
Albina taxi's zullen verhuizen van de Waterkant. (Foto: BIC Paramaribo-Noordoost)


De Albina taxi's die aan de Waterkant hun standplaats hebben, zullen worden geordend. Een vertegenwoordiging van de taxihouders is hierover in onderhandeling met districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo Noordoost. Zoals de situatie nu is, heerst er wanorde waarbij verkeersopstoppingen en andere ongeregeldheden plaatsvinden. De standplaats zal onder bepaalde voorwaarden 'Ondrobon' aan de dokter Sophie Redmonstraat worden.

Het Burger Informatie Centrum (BIC) Paramaribo Noordoost meldt dat de vertegenwoordiging van de taxi's en de dc op één lijn zijn over de verhuizing en ordening. De taxi's zullen naar een andere locatie verhuizen. Miranda zegt dat de tweehonderd leden tellende organisatie welwillend is om ordening te brengen in deze problematiek. “De regering is per brief geïnformeerd dat ik een georganiseerde gesprekspartner heb gevonden in de onderhandelingen voor ordening van deze taxi’s”, zegt Miranda.

De dc meent de verantwoordelijkheid te hebben over de algemene orde en veiligheid in zijn bestuursressort, wat direct de bevoegdheid geeft tot ordening van de taxi’s samen met de gesprekspartner. De standplaats op Albina zal ook samen met dc Theodorus Sondrejoe worden bepaald en de taxi’s zullen volgens een georganiseerde beurtensysteem rijden”.

Wie na de ordening nog standplaats houdt aan de Waterkant zal volgens de regels worden aangepakt, zegt Miranda. Hij belooft een integrale aanpak van dat gedeelte aan de Waterkant nadat de taxi’s zijn verhuisd. Straatventers worden worden verwijderd, de ontwatering wordt aangepakt, verzakkingen worden hersteld en voertuigen die illegaal geparkeerd staan, worden weggesleept. De ordening wordt volgens Miranda in georganiseerd verband en met vredig overleg gedaan.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April