Panka: Noreen Cheung moet zetel teruggeven aan NDP
23 Jan 2015, 16:35
foto
Noreen Cheung met haar bloemstuk dat zij gisteren tijdens een schorsing in De Nationale Assemblee ontving van Paul Somohardjo, voorzitter van PL. (Foto: Raoul Lith)


De fractieleider van de Mega Combinatie, Ricardo Panka, eist dat Noreen Cheung de zetel van de Nationale Democratische Partij (NDP) teruggeeft. Panka vindt dat zij aan de loop is gegaan met de zetel, die niet van haar is. Zij heeft in 2010 slechts 198 stemmen behaald. De zetel behoort niet haar toe, maar aan de NDP.

"Ik wil haar aanraden, ik wil haar adviseren geef de zetel liever terug. Sta het af. Geef het terug", zei Panka vanmiddag in Bakana Tori tegen Clifton Limburg (Limbo). Panka voegde er gelijk aan toe dat hij haar niet bedreigt, maar de NDP'ers zijn bijzonder ontstemd over haar stap. Er waren al signalen dat Cheung contact had met andere partijen. Zij is formeel uit de fractie gestapt, terwijl Charles Pahlad die zegt de VHP te ondersteunen, nog deel uitmaakt van de fractie. Hij heeft gisteren wel net als de oppositie gestemd.

Panka zei dat fractiegenoot André Misiekaba in zijn bijzijn aan de voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, gevraagd heeft wat hij Cheung heeft gegeven om uit de fractie te stappen. Somohardjo heeft volgens Panka gezegd dat het geen geld was. Hij vindt het antwoord van Somohardjo te gevoelig om het in het openbaar te herhalen. Panka vindt het ook een doorgestoken kaart tussen Cheung en de oppositie, want zij kreeg gelijk een bosje bloemen van Somohardjo tijdens een schorsing die werd aangevraagd. Panka vindt dit een vertoning. Zij zou ook ruikers thuis hebben gekregen.

Somohardjo om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Panka niet met suggestieve dingen moet komen om Cheung in diskrediet te brengen. "Inderdaad is aan mij gevraagd wat ik mevrouw Cheung heb gegeven om haar over te halen. Ik heb gezegd dat NDP meer geld heeft dan ik. Ik heb haar iets anders gegeven dat niet aanwezig is bij de NDP. En dat is mijn kennis en visie. Dat is alles. Ik vind het erg dat mensen niets op haar kunnen vinden en op deze manier het assembleelid door het slijk willen halen", stelt Somohardjo.
Advertenties