VHP wil zich voegen in kort geding Bouterse-Santokhi
23 Jan 2015, 14:15
foto


Het kort geding dat president Desi Bouterse aanhangig heeft gemaakt tegen VHP-voorzitter Chan Santokhi is vandaag inhoudelijk niet behandeld. De raadsman van Santokhi, Gerold Sewcharan, heeft een incident opgeworpen. De VHP wil zich voegen in deze zaak omdat het kort geding gevolgen voor de partij zal hebben, bij een eventuele veroordeling.

Kortgedingrechter Ingrid Chhangur-Lachitjaran gaf de partijen enige tijd om zich uit te laten over het incident. Om 13.00 uur werd de zaak hervat. De advocaat van Bouterse, Nailah van Dijk, vindt dat Santokhi als voorzitter van de VHP de gewraakte uitspraken tegen haar cliënt heeft gedaan op 23 december vorig jaar op het podium van Pertjajah Luhur in Lelydorp. Santokhi zei onder andere dat Bouterse de drugsmaffia van Colombia naar Suriname heeft gebracht. Hij heeft volgens de VHP-voorzitter Suriname in de greep van de drugscriminelen gebracht.

Van Dijk vindt dat Sewcharan eerst met de wraking van de rechter en nu met het incident de zaak probeert te rekken. Het Hof van Justitie heeft Santokhi niet ontvankelijk verklaard over het wrakingsverzoek. Van Dijk wijst op het dringende karakter van het kort geding. Er zijn ernstige beschuldigingen geuit tegen de president van het land. De rechter moet zich eerst uitlaten over het incident, wat ik de loop van de komende week zal gebeuren. Hierdoor is het kort geding inhoudelijk niet behandeld. Pas na het antwoord op het opgeworpen incident, of de VHP zich mag voegen in de zaak, kan overgegaan worden tot verdere behandeling.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April